Ultimul samaritean?

Este, de fapt, o parafrazare a titlului unui articol aparut in editia de Brasov a unui ziar central. Astfel de intamplari au ajuns, intr-adevar, rarisime, merita sa fie popularizate, atat ele cat si „eroii” respectivi.

Un student de la Facultatea de Mecanică s-a trezit cu bani eliberaţi de bancomat, înainte de a introduce cardul.Chiar dacă în urmă cu două luni a rămas fără portofel şi fără bani, tânărul nu a păstrat cei 650 de lei, ci a mers cu ei la Poliţie.

Evenimentul mai puţin obişnuit a avut loc la un bancomat din centrul oraşului. Alexandru Frîncu, de 22 de ani, sudent la Facultatea de Inginerie Mecanică din Braşov, a vrut să îşi scoată de pe card banii pe care îi avea. Când i-a venit rândul la bancomat, tânărul a avut surpriza să constate că aparatul îi oferă „un bonus”. Bancomatul a eliberat 650 de lei, dintr-un alt cont, direct în mâinile tânărului.

Studentul şi-a dat seama că banii aparţin femeii care accesase bancomatul cu câteva minute înaintea sa. „În faţa mea fusese o doamnă blondă şi m-am gândit că banii îi aparţin. M-am uitat pe chitanţa eliberată odată cu banii şi am văzut că în cont îi rămăseseră doar 10 lei. Deci ţineam în mâna toţi banii femeii”, a spus Alexandru Frîncu.

Tânărul nu a stat pe gânduri şi a mers direct la poliţie. Angajaţii secţiei de poliţie au fost şocaţi de gestul studentului. „Cei de la poliţie au rămas blocaţi şi au zis că nu se întâlnesc cu astfel de gesturi în fiecare zi”, a spus tânărul. Poliţiştii au contactat imediat instituţia bancară şi au reuşit s-o identifice pe femeia care şi-a uitat banii în bancomat. Întreaga sumă a fost restituită braşovencei.

„Am folosit listingul băncii pentru a o identifica pe posesoarea contului din care au fost eliberaţi banii. Sunt foarte rare aceste cazuri, mai ales când este vorba de bani lichizi”, a declarat comisarul şef Ion Necşulescu, de la IPJ Braşov.

„Doamna în cauză a ţinut să-mi mulţumească personal, pentru că i-am returnat banii. Mi-a spus că avusese o zi agitată şi că a avut probleme la bancomat cu eliberarea banilor. A fost foarte bucuroasă pentru că şi i-a recuperat”, a adăugat Alexandru Frîncu.

Tânărul spune că în urmă cu două luni şi-a pierdut portofelul cu bani şi acte şi că a sperat că cineva îl va returna. Acest lucru nu s-a întâmplat însă. „Aveam în portofel banii trimişi de părinţii mei pentru a merge acasă. Nu a fost o situaţie plăcută. Ar fi fost bine dacă cineva mi-ar fi dat banii înapoi”, a spus Alexandru Frîncu. Studentul braşovean nu se află la primul gest de omenie. „S-a întâmplat ca o doamnă pe care am luat-o cu maşina spre Sinaia să-şi lase telefonul mobil la mine în maşină. Am făcut în aşa fel încât sa i-l returnez”, a mai povestit tânărul.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply