Digi.Mobil

Primul meu furnizor de telefonie mobila a fost Connex. Erau vremuri frumoase si interesante, cu un minul national valorand 60 de centi(dolari si apoi euro, conversia s-a facut unu la unu). Vodafone a preluat apoi Connex, iar Orange deja preluase de cativa ani reteaua Dialog. Piata telefoniei mobile a ajuns sa fie tot mai dinamica, insa ofertele cu adevarat spectaculoase s-au lasat asteptate. Eu am ramas client Vodafone pana la inceputul anului 2012, cand am solicitat, conform obiceiului intalnit in Romania, o oferta de retentie. Ma interesa, in special, sa am cat mai mult internet pe mobil. Intrucat oferta primita mi-a jignit inclusiv inteligenta(era mai slaba decat oferta oficiala de pe site-ul oficial), am facut un pas pe care multa lume l-a calificat drept haiducesc la acea vreme, si anume am trecut cu tot cu numere in reteaua Digi.Mobil. Am primit, in ianuarie 2012, 5 GB de internet pe mobil si 30 de minute nationale. De asemenea, contrar parerilor multora, am beneficiat, pana in ziua de astazi de un serviciu foarte bun.

Incepand cu luna aprilie a anului curent, Digi.Mobil a dat drumul antenelor prin frecventa de 900 MHz, miscare care a imbunatatit si mai mult acoperirea in teritoriu. De asemenea, pana la sfarsitul anului vor instala inca 500 de noi antene. Mai mult, tot clientii Digi.Mobil au acces nerestrictionat la reteaua Vodafone. Da, ati citit bine, clientii Digi.Mobil beneficiaza de ambele retele de telefonie mobila! Ajunsi aici cu acest „expozeu”, se poate relata, pe scurt, situatia actuala. Incepand de astazi, Digi.Mobil ofera nelimitat in retelele nationale si internationale(in UE, inclusiv mobil, dar si catre alte destinatii), internet 5GB pe mobil, totul cu 5 euro TVA inclus. Prin urmare, ne aflam in urmatoarea situatie ironica si cat se poate de neplacuta pentru abonatii Vodafone. Si anume, pentru 10 euro, un abonat Vodafone primeste 50 MB de internet si 150 minute nationale. Mai norocosi pot fi cei care beneficiaza de unele oferte locale, insa acestia sunt o exceptie, sunt putini si, oricum, regula este cea pe care am mentionat-o deja. In acelasi timp, un abonat Digi.Mobil, care plateste un abonament de 5 euro lunar, beneficiaza, tot prin intermediul retelei Vodafone dar si prin intermediul retelei Digi.Mobil, la alegere, de nelimitat national si international si de net 5GB pe mobil. Se pare ca Digi(RDS) este din nou deschizator de drumuri, dupa ce de ani buni imprima tendintele in ceea ce priveste internetul de mare viteza. Este departe de mine intentia de a le face reclama, insa tendinta pe care Digi.Mobil o sugereaza incepand cu aceasta zi de 22 aprilie 2014 este entuziasmanta din perspectiva consumatorului obisnuit de telefonie mobila. De asemenea, sper ca aceste informatii le-ar putea fi de folos celor satui de tratamentul „corporatist” (pentru a nu-i spune altfel) pe care il ofera ceilalti trei mari operatori de telefonie mobila.

In incheiere, va indemn, pe cei care sunteti nevoiti, din diferite motive, sa continuati colaborarea cu Orange, Vodafone sau Cosmote, sa fiti cat se poate de exigenti. Contractele lor sunt pline de clauze abuzive, iar serviciile pe care le ofera lasa de dorit. Va pot spune, din proprie experienta (iar eu nu sunt jurist, doar m-am informat temeinic!), ca pot fi reziliate, inainte de termen si fara taxe de penalizare, multe dintre contractele cu perioada minima contractuala, daca sunt indeplinite o serie de conditii. Ii rog pe cei interesati sa ma intrebe. De asemenea, daca serviciile pe care le primiti nu sunt decente din punct de vedere tehnic, puteti oricum rezilia fara nicio penalizare inainte de termen, chiar daca ati primit telefon. In ceea ce ma priveste, nu am putut folosi ultimul abonament Vodafone de care am beneficiat in conditii satisfacatoare(semnal slab si instabil in multe zone din Brasov). Am reclamat situatia la ANCOM (autoritatea care supravegheaza piata telecomunicatiilor in Romania), iar ANCOM i-a obligat pe cei de la Vodafone sa ma lase sa plec cu ambele abonamente pe care le aveam active la ei, dupa numai trei luni, desi beneficiasem de telefoane si de oferte promotionale. In concluzie, fiti mereu exigenti, cunoasteti-va drepturile si, de asemenea, fiti la curent cu ultimele oferte si tendinte existente pe piata comunicatiilor mobile.

Tags: , ,

3 Responses to “Digi.Mobil”

  1. Luci spune:

    Salut

    Esti multumit de Digi? Ai intampinat pana acum probleme de orice fel cu ei? Se prezinta ok atat pe parte de semnal cat si pe transfer de date? Poti obtine informatiile necesare de la departamentul relatii cu clientii?

    Multumesc frumos!

  2. razvan spune:

    Salutare :),

    Sunt foarte multumit de Digi.Mobil. Le folosesc neintrerupt serviciile din ianuarie 2012 si nu am intampinat probleme, nici tehnice si nici de alta natura. Pentru a-ti raspunde punctual la intrebari:

    1. Semnalul, chiar si pana acum a fost foarte bun. Atat cat am umblat eu prin tara, este adevarat, nu prin toata tara, insa am fost si prin zone izolate, nu s-a intamplat sa nu am semnal. Iar faptul ca pana la sfarsitul anului vor mai instala 500 de antene iar cu Vodafone au acest acord de roaming national, elimina practic orice fel de problema de acoperire.
    2. Sunetul este mai bun decat la Vodafone, chiar daca se compara 3G cu 3G si perfect comparabil cu sunetul de la Orange.
    3. Datele merg foarte bine, la Brasov eu descarc fara probleme si cu 7 Mbps de pe un telefon care suporta maximum 7,2 Mbps. Utilizatorii din alte orase confirma ca este ok serviciul si in ceea ce priveste datele.
    4. Suportul este mult mai eficient si de bun simt decat cel de la Vodafone si de la Orange. In timp ce Vodafone si Orange umbla cu gogosi comerciale si cu promisiuni aproape niciodata onorate, suportul Digi.Mobil actioneaza cat poate el de repede pentru a rezolva problema. In mod uzual, o problema obisnuita este rezolvata in cateva minute daca se face sesizare in DigiCare(serviciul lor similar cu My Account de la Vodafone) si te si suna pentru a se asigura ca este totul in regula. Daca este o problema mai grea sau sunt foarte aglomerati, nu dureaza niciodata mai mult de o zi sau doua. Numarul de telefon pentru suportul Digi.Mobil este *777(de pe un telefon Digi.Mobil) sau 031 400 7777 din orice alta retea.

    Daca te mai pot lamuri si cu altceva, te rog sa imi spui.

  3. Ora Exacta spune:

    Uitandu-ma pe internetul in limba romana iata ca am nimerit pe saitul dvs..
    Nu ma pot abtine sa nu zic ca sunt placut surprins de calitatea informatiilor de pe acest sait si
    va doresc cat mai mult succes!

Leave a Reply