Archive for iunie 22nd, 2010

Un alt samaritean

marți, iunie 22nd, 2010

La nici trei zile de la precedentul articol, acelasi cotidian central, Adevarul, pentru mai multa exactitate, publica un alt articol despre un gest, firesc in alte contexte socio-economice, insa demn de remarcat in conditiile de viata contemporane. Spre multumirea mea, „eroul” este tot un brasovean.

Un şomer braşovean a fost capabil de un gest de omenie, mai rar întâlnit în zilele noastre.

Bărbatul a găsit pe stradă un portofel cu 140 de lei şi cu o reţetă. Dorin Moise nu şi-a băgat banii în buzunar, ci a mers la cea mai apropiată secţie de poliţie şi a predat portofelul intact.

„Dacă m-aş fi bucurat la 140 de lei de la o bătrână e ca şi cum aş fi luat de la gura mamei mele. Este doar un gest firesc, omenesc, pe care l-ar face orice om cu suflet. Un portofel ieftin, cu o sumă mică de bani şi cu o reţetă compensată, nu putea să aparţină cuiva care îşi permite foarte multe. Aşa că acei bani puteau fi întreţinerea sau mâncarea unui om, pe o lună”, a declarat Dorin Moise, braşoveanul care a dus portofelul la poliţie.

Pensionarul care îşi pierduse portofelul spune că nu se aştepta să mai recupereze nimic. „An fost surprins de un astfel de gest. Nu mă aşteptam să recuperez portofelul, la nici o oră după ce il pierdusem. Mă gândeam că cineva ar fi luat banii şi ar fi aruncat portofelul, dar nu a fost aşa. Mai există şi oameni de omenie”, a declarat Petre Bocovanu.

Cinste unor astfel de oameni!