Brasov

Am gasit un articol interesant in Buna Ziua Brasov, articol pe care il redau integral mai jos.

Braşovul, primul oraş din România fără semafoare

Primarul Braşovului vrea să desfiinţeze toate semafoarele din municipiu şi să eficientizeze consumul de energie prin folosirea panourilor solare pentru iluminatul în trafic.

Peste 150 de specialişti energiei regenerabile şi al dezvoltării durabile s-au întâlnit ieri la Braşov pentru a pune bazele primei reţele de comunităţi energo-autarhe.

Primarul Braşovului a susţinut în cadrul reuniunii că municipiul nostru are deja mai multe proiecte importante pentru eficientizarea consumului energetic.

Două puncte importante atinse de acestra au fost scoaterea tuturor semafoarelor din oraş, pentru fluidizarea circulaţiei şi reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Pentru realizarea acestui proiect, în Centrul Vechi va fi introdus transportul în comun ecologic, cu autobuze electrice şi pe biogaz.

Unul alt proiect în derulare se află în cartierul Astra. Deocamdată, deşi este la nivel experimental, s-au făcut economii de 30% la plata facturii de energie. Acest sistem fixează intensitatea luminii în funcţie de traficul orar.

La Braşov, trei clădiri vor fi incluse în programul de folosire a energiei din surse regenerabile: Sala Sporturilor, Căminul pentru Persoane Vârstnice şi Căminul pentru Persoane fără Adăpost.

Sistemul folosirii panourilor solare pentru iluminatul în trafic va fi extins la toate trecerile de pietoni din oraş, folosind metoda iluminării sensului giratoriu de la intrarea în oraş dinspre Hărman.

În acest moment se află în construcţie şi Institutului de Cercetări pentru Energii Regenerabile care va avea 11 laboratoare de cercetare.

Sursa aici.

Tags: , , , , ,

2 Responses to “Brasov”

  1. Andrei Lefter spune:

    Si eu cand ti-am zis ca Brasovul nu e in Romania… nu m-ai crezut! 🙂

  2. razvan spune:

    Ce-i drept, e o Romanie deosebita in felul ei, spre multumirea noastra, a brasovenilor. 🙂

Leave a Reply