Archive for octombrie, 2008

Oriunde ai fi

vineri, octombrie 31st, 2008

Ultima zi a lunii octombrie, anul de gratie 2008, nu straluceste prin evenimente care sa merite a fi comentate sau macar amintite. De aceea, ma voi rezuma la a va propune spre auditie o melodie. Ascultare placuta! 🙂

O-ZONE – Oriunde ai fi
BLOG.BOCU.ro – asculta mai multe »

Romania si recesiunea

joi, octombrie 30th, 2008

Am publicat pe forum urmatorul articolas, va invit sa il cititi aici.

Diverse…

miercuri, octombrie 29th, 2008

Miercuri este ziua cand imi exersez abilitatile pedagogice…prin urmare, azi am avut ore cu anul trei informatica (Middleware, arhitecturi distribuite si comunicatii in retea) si cu Masterul (Mobile systems design, proiectarea si realizarea de aplicatii pentru terminale mobile). Imi place sa predau si sa lucrez cu oamenii, aceste ore (practicals) imi provoaca o reala placere. In Cork s-a facut frig si, pe deasupra, azi a plouat si a batut si vantul. Mi-am dat drumul la centrala pentru a-mi crea in casa un microclimat de natura sa ma lase sa imi desfasor in conditii bune activitatile de seara, printre care se numara si corectarea unor lucrari de laborator pe care le-am primit astazi de la studenti. Tocmai ascult la radio (pe Europa FM, pentru ca Romania Actualitati vad ca nu merge pe internet in seara asta) o melodie frumoasa. ascultati-o si voi. Noapte buna!

Celine Dion – It's All Coming Back To Me Now
BLOG.BOCU.ro – asculta mai multe »

Reincalzire si Tariceanu in recital…

marți, octombrie 28th, 2008

Dupa cele 3 zile de minivacanta…o zi obisnuita fara sa se fi petrecut nimic deosebit. Din punct de vedere politic, vestea zilei este reprezentata de emiterea ordonantei de urgenta privind amanarea aplicarii legii de marire a salariilor profesorilor cu 50 la suta. Gest cu implicatii juridice grave, deoarece in acest fel si asa pseudoedificiul institutional romanesc este redus la proportiile unei colibe putrede, care nu este buna de nimic. Stau si ma intreb care este procentul romanilor constienti ca in valoare absoluta, marirea aceasta nu este nici pe departe atat de mare pe cat ar sugera procentul deja celebru? Cati stiu ca un invatator debutant primeste putin peste 5 milioane de lei vechi, sau un profesor de asemenea debutant in jur de 7 milioane? De asemenea, cati stiu ca un cadru didactic universitar debutant este platit cu putin peste 8 milioane de lei vechi? Un profesor cu toate gradele didactice, cu dirigentie, gradatie de merit si cel putin 30 de ani vechime abia ajunge sa aiba un salariu de 17 milioane de lei vechi lunar. Domnul Calin Popescu Tariceanu si compania au devenit extrem de atenti cu banul public cand s-a pus problema „imbogatirii” „profesorasilor” (conform exprimarii unui biet specimen colindator pe-un forum, este regretabil ca proportia romanilor care gandesc la fel este destul de mare, dar aceasta este o alta poveste…), in schimb a fost cat se poate de generos cand a fost vorba sa subscrie la diferite pomeni (pre)electorale. Nici macar nu cred ca tara ar fi avut vreo problema prin marirea salariilor profesorilor si chiar daca primejdia ar fi fost evidenta, nu ar fi trebuit batjocorit bietul sistem politic romanesc, asa cum este el: parlamentul devine cvasiinutil, iar institutia presedintelui de-a dreptul caricaturala. Sunt curios cum vor evolua evenimentele.

Vizita si trandaveala

marți, octombrie 28th, 2008

Sau trandaveala si vizita… :D, totuna este. 🙂 Dimineata am lenevit in pat binisor mai tarziu decat de obicei. Apoi, in ciuda planurilor optimiste, nu am reusit sa fac mare lucru in plan stiintific. Dupa-amiaza, dupa alta repriza de trandaveala a urmat partea cea mai frumoasa a zilei, o vizita acasa la un coleg de birou, irlandez. M-am simtit foarte bine, baiatul locuieste cu prietena lui si amandoi sunt oameni tare simpatici. Colegul acesta, pe langa activitatea de informatician este si cantaret de muzica traditionala irlandeza, am avut parte de o reprezentatie minunata. Irlandezii au un folclor frumos si destul de bogat, pacat ca nu il pretuiesc asa cum ar trebui. Noroc cu irlandezi ca Flaithri care il duc mai departe cu cinste, si nu spun deloc un cuvant mare. Maine, la treaba, prea multa trandaveala strica. 🙂 Pentru delectarea ochiului si a urechilor, un fragment dintr-o reprezentatie de Riverdance. Concertul a avut loc, daca nu ma insel, in Dublin, prin 1996.

Riverdance
BLOG.BOCU.ro – vezi mai multe »

Cahir, Clonmel…

luni, octombrie 27th, 2008

Cahir si Clonmel sunt doua orasele in „county” Tipperary, unitate administrativa limitrofa zonei Cork. Ieri m-am „plimbat” un picut pe-acolo, insa nu de placere, ci in interes de „serviciu”. 🙂 De ce spun de serviciu? In timpul liber, printre altele, cant in corul bisericii romanesti de aici, din Cork. Fiind prieten bun cu preotul paroh, il ajut cat si cum pot. In Irlanda exista doua parohii romanesti, una in Dublin si cealalta aici in Cork. Exista, de asemenea, alte trei biserici fara rang de parohie, in Galway, Limerick si Waterford. Romanii insa sunt imprastiati pe intreg teritoriul Irlandei, asa ca trebuie sa ne mai si deplasam si inca destul de des, pentru a le satisface nevoile spirituale. Ieri am fost in Cahir pentru a boteza o fetita si apoi in Clonmel pentru a vizita un bolnav. Duminica a fost una obisnuita, am cantat la liturghie apoi am asigurat coloana sonora si pentru o ceremonie de botez. Apoi, odihna, tendinta care va continua maine, ca tot este vacanta legala (Bank Holiday). Un vecin de-al meu asculta o melodie in timp ce isi pregatea cina. Piesa semana cu Dragostea din tei a celor de la O-zone. Am aflat ca este vorba despre Live your life a lui T.I., impreuna cu Rihanna si ca, intr-adevar, este vorba despre un remix al melodiei celor de la O-Zone. Interesant, ca orice „brand” romanesc cunoscut si care a reusit sa se impuna intr-o anumita perioada, O-Zone s-a autoeliminat de pe scena muzicala. Insa este o discutie multa mai lunga pe aceasta filiera, cu accente socio-psiho-filosofice. Si nu ma tin curelele in momentul acesta. 😀 Totusi, pentru nostalgici/curiosi, mai jos melodia originala si melodia in varianta T.I./Rihanna.

O-Zone – Dragostea din tei
BLOG.BOCU.ro – asculta mai multe »

T.I. feat. Rihanna – Live your life
BLOG.BOCU.ro – asculta mai multe »

Ziua cand s-a luat curentul

sâmbătă, octombrie 25th, 2008

Punctul de alimentare cu energie electrica al campusului universitatii din Cork va fi inlocuit cu unul nou, de capacitate mai mare. De aceea, incepand de astazi, vineri 18:30 si pana marti la ora 6 dimineata nu va fi curent in tot campusul. Oricum, luni va fi Bank Holiday, iar odihna ar fi fost regina acestei zile. Odata pe luna, in fiecare ultima zi de luni a lunii, tot irlandezul are parte de o vacanta legala. Bancile sunt inchise, institutiile bugetare asemenea, doar anumite institutii sau companii private raman in activitate. si, bineinteles, asa numitele institutii „cu foc continuu”: garda (politia), pompierii etc. Ca tot a venit vorba, in Irlanda politia se numeste garda, sau Garda Síochána in limba irlandeza. La urma urmei, mi se pare ca e o idee buna sa te poti odihni lunar, implicit, o zi. Din punct de vedere meteorologic a fost o zi insorita, cu cer senin, pentru maine cica, s-ar anunta ploi si vanturi, sa vedem… 🙂 Astazi, Traian Basescu a promulgat Legea privind salarizarea personalului didactic, care prevede o marire cu 50% a salariilor tuturor categoriilor de personal didactic. Specialitatea mea nu este economia, nu stiu daca temerile guvernului cum ca economia nationala s-ar prabusi sunt intemeiate, insa intr-un stat care are pretentia ca functioneaza decent, odata ce o lege a fost adoptata legal, trebuie sa fie aplicata si, eventual, daca este necesar, amendata sau chiar abrogata ulterior. Orice incercare a guvernului de a bloca aplicarea acestei legi ar fi cel putin ridicola si s-ar incadra, de altfel si din pacate, in sablonul de anormalitate care guverneaza viata politica romaneasca. Sunt curios cum se vor desfasura evenimentele. Cam atat, somn usor! 😉

Bacovia…

vineri, octombrie 24th, 2008

Sunt convins ca poetul bacauan ar fi gasit un filon consistent de inspiratie in vremea irlandeza. Este instabila, chiar daca la un moment dat cerul este senin si ai impresia ca nu are rost sa iti iei macar o sapca pentru a-ti apara capul, ei bine, peste cel mult o ora este posibil ca cerul sa stea sa cada pe pamant si sa ploua. Alaltaieri a fost soare si frumos, inspre seara s-a innorat un pic, insa in ansamblu ziua a fost frumoasa. Ieri si azi a fost urat. Vant puternic si ploaie. Vantul a fost atat de puternic incat m-am pomenit ca mi-a smuls sapca de pe cap. De ce sapca? Pentru ca am ajuns inca din primele saptamani aici in Irlanda la concluzia ca nu are sens sa folosesc, impotriva ploii, umbrela, din cauza vanturilor puternice. Oricum te uzi si te si trezesti cu spitele umbrelei rupte sau, in cel mai bun caz, cu panza smulsa de pe ele. Si asta dupa cateva folosiri… 🙂 Ca o consecinta a contextului ploios, si fila de jurnal a acestei zile este, de asemenea, incarcata de picaturi…si va propun sa ascultati o melodie clasica, Ploaie in luna lui Marte. In intrepretarea originala a lui Nicu Alifantis si apoi in interpretarea nu mai putin reusita a Paulei Seling. Pe Paula o veti vedea in format video intr-un recital sustinut, daca nu ma insel, la Brasov, la Cerbul de Aur.

Nicu Alifantis – Ploaie in luna lui Marte
BLOG.BOCU.ro – asculta mai multe »

PAULA SELING — PLOAIE IN LUNA LUI MARTE
BLOG.BOCU.ro – vezi mai multe »

Un alt „succes” fotbalistic…

joi, octombrie 23rd, 2008

Mda, se pare ca sub destul de puternica impresie a ultimei prestatii romanesti in Liga Campionilor, pagina de jurnal de astazi va fi structurata in ordine invers cronologica. Dupa „succesul” rasunator de ieri al marii mele iubiri, Steaua, am asteptat cu oarecare curiozitate prestatia CFR-ului clujean. Prima repriza, desi nu a aratat o echipa romaneasca foarte agresiva, totusi a sugerat un anumit pragmatism si o soliditate evidenta in jocul de aparare. In repriza a doua, insa, s-au risipit aceste impresii, pe la inceputul ei, in minutul 54, capitanul Ricardo Cadu a trimis cu elan mingea in propria poarta. Suntem generosi, bietii francezi aveau nevoie disperata de aceasta victorie pentru a mai ramane in calculele calificarii, le-am oferit trei puncte, de ce nu, la urma urmei? 😀 Si ma opresc aici cu acest subiect, nu imi face nici o placere. In rest, am avut parte de o zi incadrata in limitele obisnuitului. Bineinteles, fiind miercuri, am avut ore cu studentii de la anul trei si de la master. Se pare ca nici aici, in Cork, nu ma paraseste placerea de a preda. 🙂 Mi se intampla, destul de des, sa ma pomenesc cu o pasiune trecatoare (a se citi de o zi) pentru o melodie. Se pare ca si 22 octombrie 2008 este o astfel de zi, regina momentului fiind piesa celor de la 3rei sud est, „Poveste de dragoste”. A aparut, daca tin eu bine minte prin 2001, cand eram licean, intr-a douaspea, iar cand o ascult retraiesc destule momente frumoase. Daca printre voi o fi vreun asemenea nostalgic, am „atasat-o” la acest articolas. Noapte buna! 😉

3 sud EST-poveste de dragoste
BLOG.BOCU.ro – asculta mai multe »

Oboseala,dezamagire,tristete…

miercuri, octombrie 22nd, 2008

Recunosc, este un titlu pesimist, generator de energii si viziuni negative si nu vreau nici pe departe sa transmit astfel de elemente afective. Insa, dimineata am aflat ca mi-a murit un unchi, un frate al bunicii mele din partea mamei. Era bolnav de ceva vreme, insa disparitia lui a venit oarecum neasteptat. A urmat apoi o zi obisnuita de lucru, destul de solicitanta si oarecum monotona. Ziua s-a incheiat apoteotic cu meciul din grupele Ligii Campionilor dintre Steaua si Lyon. In minutul 10 Steaua conducea cu 2-0. A fost apoi egalata, apoi au revenit la conducere, pentru ca in final sa piarda cu 5 la 3. Curios(dureros?) este ca nu ma mir aproape deloc, fotbalistii romani ne-au facut destule „surprize” de acest gen in ultimul timp. O zi fara culoare a carei onoare am avut pentru o clipa impresia ca va fi salvata, pe-atunci, prin minutul 10, cand Steaua conducea cu 2-0, insa a fost pana la capat insipida. Saraca zi, un biet construct conventional transformat in tap ispasitor absolut. 🙂 Poate ca noaptea imi va fi un sfetnic bun si ma va ajuta sa trec, macar in parte, peste framantarile de azi.