Archive for martie, 2010

27 martie 2010

sâmbătă, martie 27th, 2010

Este al doilea articol, consecutiv, avand drept titlu o data calendaristica. De aceasta data, din motive mult mai profunde. Astazi se implinesc 92 de ani de la infaptuirea unei reparatii istorice si, ceea ce este cu adevarat remarcabil, este ca ea a fost dusa la bun sfarsit prin vointa conjugata a romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului. Sper, in continuare, ca timpul va cerne neghina de pe ambele maluri ale Prutului, astfel incat evenimentul sarbatorit acum 92 de ani sa fie repetat si sa dainuie pentru totdeauna. Nu este sentimentalism, ci doar o dorinta organica de a vedea reparata o injustete flagranta pe care istoria a savarsit-o in contul neamului romanesc.

25 martie 2010

vineri, martie 26th, 2010

In Irlanda inca este joi, 25 martie 2010, iar blogul este setat la ora Romaniei, de aici neconcordanta dintre data oficiala a articolului si titlul sau. De ce este intr-atat de importanta aceasta data, astfel incat sa merite sa determine titlul unui articol? Ei bine, pentru ca tocmai mi-am actualizat blogul la ultima versiune, pentru a elimina posibilele gauri de securitate care, de altfel, stiu ca existau. Pe langa aceasta, pot spune ca sunt incantat de aspectul noii interfete a administratorului. Desigur, saltul este important, avand in vedere ca precedenta versiune era cea lansata in octombrie 2008. 🙂  Ii recomand oricui se joaca inca cu o versiune mai mica de 2.8, sa isi actualizele blogul. Aa, si interfata este complet si aproape fara cusur tradusa in limba romana.

In alta ordine de idei, va invit sa urmariti un filmulet cu Toma Caragiu, celebra insa mai putin urmarita sceneta Omul cu soparla. Ascultati cu atentie ceea ce spune uriasul actor si ganditi-va ca sceneta a fost filmata in 1969, daca imi aduc eu bine aminte. Romania traversa o perioada de inflorire si de dezghet ideologic. Inghetul urma sa reinceapa peste vreo 5 6 ani. Vizionare placuta! 🙂